CSGO gjykohet si loja më relaksuese esport

Relaksimi me Counter-Strike: Global Offensive mund të tingëllojë e çuditshme, por studimet e provojnë se është një opsion i vlefshëm. Kërkimet shkencore kanë kuptuar se CSGO është sporti kryesor më relaksues për të luajtur.

Ndërsa rrahjet e lojtarëve u rrit gjatë momenteve kyçe të ndeshjeve, zemrat zbuluan se rrahjet e zemrës së lojtarëve u ul pasi luanin një ndeshje. Kjo është për shkak të një sërë lidhjesh duke përfshirë ritmin e ngadaltë të CSGO dhe kohën e shpeshtë joproduktive.

Studimi i pavarur ishte një sipërmarrje e ndërmjet operatorëve të basteve BetVictor dhe Universitetit të Leeds. Studimi gjurmoi rrahjet e zemrës së 32 lojtarëve të lojës luanin katër lojëra të ndryshme: Apex Legends, PUBG: Battlegrounds, Call of Duty: Warzone dhe CSGO. Shkencëtarët më pas ekzaminuan rrahjet e zemrës së lojtarëve para, gjatë dhe pas seancave të tire të lojës.

CSGO pa kufijtë më të mëdhenj të rrahjeve të zemrës katër titujve të esports. Lojtarët filluan me një rrahje zemre prej 79.5 dhe përfunduan me një mesatare prej 77. Kjo mund të duket më e rëndësishme, por çdo lojë tjetër në fakt rriti rrahjet e zemrës së lojës së tyre para dhe pas lojës. Apex Legends rriti rrahjet e zemrës me pak tre rrahje në disa minuta edhe pas përfundimit të lojës.

Studiuesit deklaruan disa arsye pse CSGO është esporti më relaksues. Çdo raund fillon me një periudhë të gjatë, e cila prezanton një model të rregullt dhe u jep lojtarëve një shans për'u qetësuar. Ndeshjet e CSGO gjithashtu marrin shumë kohë në krahasim me titujt e tjetër. Tactical shooter i Valve gjithashtu ka raste kur lojtari nuk është në rrezik të menjëhershëm. Në Battlees, lojtarët duhet të mbajnë mësim në vëzhgim për lojtarët e armikut.

Burimi GAMEON.AL

https://gameon.al/esports/csgo-relax-esport/