Thuhet se GTA Remasters duken njësoj me ndryshime minimale

Fansat e Grand Theft Auto janë duke pritur me padurim shikimin e tyre të parë në trilogjinë remastered të GTA pasi Rockstar Games premtoi të japë “përmirësime grafike dhe përmirësime moderne të lojës” për këta tituj klasikë. Sidoqoftë, fansat mund të kenë nevojë të zbusin pritjet e tyre.

Remasters janë tendenca tjetër e madhe me sa duket, pasi Rockstar Games po ndjek hapat e Demon’s Souls, Alan Wake dhe të tjerë me Edicionin e tyre Definitiv të trilogjisë origjinale GTA. Nocioni i një treshe të rindërtuar është tërheqës, veçanërisht për fansat e vjetër, por duket se fansat mund të kenë nevojë të qetësojnë pritjet e tyre kur bëhet fjalë për sa të dukshme janë këto ndryshime.

Është e njohur gjerësisht në këtë pikë që studioja Rockstar’s Dundee ka sjellë lojërat origjinale të bëra nga Renderware në engine Unreal 4. Për shkak të sa të vjetra janë lojërat origjinale, ri-punimi i tyre në enginen e tyre origjinal thjesht nuk mund të bëhet për shkak të çështjeve të stabilizimit. Pra, sa i freskët dhe i modernizuar do të duket ky Definitive Edition?

Sipas një leakeri , remasterët e ardhshëm “do të duken kryesisht të njëjtë” me “përmirësime të vogla në fytyra, animacione më të mira dhe ndriçim në përgjithësi më të mirë”. Kjo mund të jetë zhgënjyese për disa fansa që po kërkonin diçka më të ngjashme me realizmin e GTA 5 ose Red Dead Redemption 2.

Sidoqoftë, leakeri gjithashtu pretendon se përmirësimet në mekanikën tashmë të vjetëruar janë zbatuar për të pasur një ndjenjë më të madhe GTA 4 / GTA 5: “Të shtënat kanë një qëllim të lirë dhe një mënyrë automatike që ndihet më shumë si IV dhe V, së bashku me një mënyrë klasike me mënyrën e vjetër të lock controls.” Burimi gameon.al