Sony njofton abonimin e ri PlayStation Plus

ë gjithë kemi pritur me durim që Sony të ofrojë një konkurrent për Xbox Game Pass. Edhe nëse jeni një adhurues i zjarrtë i produkteve dhe lojërave të Sony, është e vështirë të mohosh shkëmbimin për paratë që ofron Game Pass, nga lojërat deri te ofertat e tjera si abonimi i fundit i Marvel Unlimited.

Pra, ishte vetëm çështje kohe derisa shërbimi Plus i PlayStation kishte një ripunim për të ofruar më shumë lojëra me çmime të reja, dhe tani ky ripunim u njoftua. Ende nën emrin PlayStation Plus, ky version i ri i abonimit do të ketë tre nivele të sistemit: Essential, Extra dhe Premium. Postimi në blog nga PlayStation detajon se çfarë do t’u ofrojë lojtarëve secili nivel dhe cilat janë qëllimet e tyre.

 

 

Essential do të jetë Plus siç e njohim tani. Kjo do të thotë zbritje, lojëra falas për t’u shkarkuar çdo muaj dhe akses në online multiplayer. Vini re se nuk ka alternativë më të lirë nëse jeni të interesuar vetëm për aksesin online multiplayer. Kjo do të kushtojë 9,99 $ / 6,99 £ në muaj, 24,99 $ / 19,99 £ tremujore ose 59,99 $ / 49,99 £ në vit.

PlayStation Plus Extra do të sigurojë gjithçka nga Essential dhe një librari shtesë me 400 lojëra nga epoka e PlayStation 4 dhe 5. Kjo është pjesërisht ajo që ofronte PlayStation Now përpara se të palosej edhe në këtë shërbim abonimi. Ky nivel kushton, 14,99 $ / 10,99 £ mujore, 39,99 $ / 31,99 £ tremujore, ose 99,99 $ / 83,99 £ në vit.

Më në fund PlayStation Plus Premium është vendi ku lojtarët e PC do të jenë në gjendje të argëtohen. Sigurisht që përfshihen përfitimet thelbësore dhe shtesë, dhe më pas 400 lojëra të tjera në krye të asaj biblioteke që zgjerohet në epokën e lojërave të PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation dhe PSP.

Këto do të jenë të disponueshme përmes streaming në cloud ose shkarkimit, por të gjitha lojërat e PlayStation 3 do të jenë të disponueshme vetëm përmes streaming. Ky nivel gjithashtu lejon lojtarët në PC të hapin lojëra, si dhe ata që zotërojnë PS4 dhe PS5. Premium gjithashtu do t’i lejojë lojtarët të përdorin një sistem trial lojërash i cili do t’i lejojë klientët të provojnë lojëra përpara se t’i blejnë ato. Niveli Premium kushton 17,99 $ / 13,49 £ në muaj, 49,99 $ / 39,99 £ tremujore ose 119,99 $ / 99,99 £ në vit.

Vini re se cloud streaming nuk është i disponueshëm në çdo vend, kështu që ekziston edhe një nivel i katërt në territore të caktuara me emrin Deluxe, i cili do të jetë më i lirë dhe do të ofrojë vetëm lojëra që janë të disponueshme për t’u shkarkuar në nivelin Premium.