Skip to content

Kujdes! Kodet digjitale DG përpunohen vetëm në momentet kur suporti Albagame është online.

Nvidia lançon kartat grafike RTX 3090 Ti

Pas një vonese prej disa muajsh, Nvidia më në fund ka lançuar RTX 3090 Ti. I përshkruar nga krijuesit e tij si “një monster of GPU”, ne mund ta vërtetojmë këtë pasi kemi parë se çfarë prodhuesit e palëve të treta kanë vendosur në GPU GA102 brenda për cooling.

RTX 3090 Ti është i ngjashëm me GeForce RTX 3090 në shumë mënyra, por ofron një rritje prej 2.4% në CUDA cores: nga 10,496 në 10,752. Kjo sjell me vete dy cores të tjera RT dhe tetë cores të tjera Tensor, për një rritje të lehtë në Ray Tracing dhe performancën e machine learning.

Në vend të kësaj, do të zbuloni se shumica e performancës së kësaj karte vjen nga shpejtësia më e shpejtë e clock speed. RTX 3090 Ti funksionon në një bazë prej 1,560 MHz dhe do të rritet në 1,860 MHz si standard. Modelet më të vogla të palëve të treta, të tilla si Colorful iGame Neptune do të rrisin 45 MHz të tjera.

24 GB memorie GDDR6X në RTX 3090 Ti do të funksionojë gjithashtu me 21 Gbps, një hap më shumë nga memoria 19,5 Gbps në RTX 3090. Megjithëse këto rritje të shpejtësisë janë punë të rënda, çdo model RTX 3090 Ti për të cilin kemi dëgjuar nga Colorful zvarritet deri në 480 W. Megjithëse modelet nga prodhues të tjerë mund të ulen në 450W. Ky është një hap serioz nga RTX 3090 në 350 W dhe zakonisht kërkon një PSU 850 W për të funksionuar, megjithëse Asus sugjeron një PSU 1,000 W të rekomanduar.

Modelet OC të nivelit më të lartë mund të përdorin deri në 510 W ndonjëherë, gjë që e bën vërtet një kartë mahnitëse të konsumuar për energji. Si rezultat, cooler më të mëdhenj, madje edhe ftohës liquid, janë të zakonshëm në gamën RTX 3090 Ti që kemi parë deri më tani.

Burimi GAMEON.AL

Transport i shpejtë

Në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni e Veriut

Blerje të sigurta

Kthimi i produktit brenda 24 orëve

Suporti Online

+355 69 60 23 830

Pagesa të sigurta

Visa & Mastercard