Gran Turismo 7 do ndjehet akoma më fantastike falë DualSense

Sony ka zbuluar një trailer të ri për Gran Turismo 7 që nxjerr në pah veçoritë e reagimeve haptike të lojës të bëra të mundura me controller-in DualSense të PS5. Ashtu si lojërat e tjera të PS5, integrimi i DualSense luan një rol të madh në përvojën e lojës dhe zhvilluesi i Gran Turismo 7 Polyphony digital do të përdorë dualsense për të përsëritur ndjesinë e marrjes së një makine sportive me çmim standard në një circuit garash.

Që në vitin 2020, presidenti i Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi përshkroi sesi DualSense mund të përdoret për të përkthyer reagimet teknike të drejtimit të një makine.

“Unë mendoj se përdorimi më efektiv i adaptive trigger është për të përfaqësuar funksionimin e sistemit të frenimit kundër bllokimit (ABS),” tha Yamauchi në atë kohë. “adaptive trigger është i përshtatshëm për të rikrijuar këtë ndjenjë të pedalit dhe do t’i lejojë lojtarit të ndjejë dhe kuptojë me saktësi marrëdhënien midis forcës së frenimit që dëshiron dhe kapjes së gomës.”

Ka pasur një rrjedhë të qëndrueshme të trailerave gjatë muajve të fundit për Gran Turismo 7, duke theksuar aspekte të lojës si makinat e ndryshme që do të përfshihen në të dhe komuniteti i kulturës së makinave. Gran Turismo 7 është planifikuar të dalë më 4 mars 2022, në PS5 dhe PS4.

Burimi gameon.al