Shprehjet e zakonshme të CSGO dhe kuptimi i tyre

Counter-strike: Global Offensive është një nga FPS më të luajtura në botë. Nuk është për t’u habitur që lojtarët e vjetër kanë krijuar “gjuhën e tyre të lojërave” për të komunikuar gjatë viteve. FPS kishte të bënte me CSGO përpara se të vinin shooters modernë.

Loja taktike e Valve vazhdon të sundojë arenat nëntë vjet pas publikimit falë një baze të dedikuar lojtarësh. Ata që sapo kanë filluar me CSGO mund ta kenë të vështirë të orientohen. Mësimi i gjuhës së lojtarëve FPS mund t’i ndihmojë ata të përshtaten më mirë. Ne kemi përpiluar një listë të termave dhe shprehjeve të zakonshme CSGO dhe kuptimin e tyre që të gjithë duhet ta dinë.

Termat dhe shprehjet e zakonshme të CSGO dhe kuptimi i tyre

212 – Një strategji ku katër lojtarë ndahen në dy sites dhe tjetri ruan në mid.

1G – Kur një lojtar aksidentalisht vdes nga molotovi i tij. Kjo është një referencë meme nga Jaryd “summit1g” Lazaris pasi u vra nga molotovi i DreamHack Austin në 2016.

Glass canon – Kur një lojtar blen një AWP pa armor.

Jiggle peak – Shtypni shpejt ADAD nga pas një muri për të parë një kundërshtar që ruan një kënd.

Dualies – Shkurtim për Dual Berretas.

Eco – Kursimi i parave pas humbjes së një raundi të shpenzuar dëm.

Anchor – Një lojtar që është në krye të një site dhe bën rotate vetëm kur është e nevojshme.

Anti-flash – Kur ktheheni përballë një muri ose objekti për të shmangur flash-et e kundërshtarit ose të ekipit.

Bait – Duke bërë tricks me armiqtë për t’i tërhequr ata në një pikë më të afërt. Për shembull, duke bërë jiggle-peeking, duke lëshuar një decoy ose duke përdorur një shok ekipi për t’i shpërqendruar.

Bhop – Bunny Hop – Një lëvizje duke shtypur jump dhe ctrl për të arritur në vende të ndryshme më shpejt dhe pa u dëgjuar.

Boost – Kërcimi mbi një shok ekipi për të parë në kënde të larta.

Banana – Rruga e gjatë në Inferno që të çon në B site. Të gjitha rrugët e zgjatura që të çojnë në B-site të hartës quhen shpesh Banana.

Crossfire – Kur dy lojtarë shikojnë të njëjtin kënd nga ana e kundërt për të bërë armikun sanduiç.

Collat – Kur merrni shumë vrasje me një plumb të vetëm.

Counter-strafe – Një lëvizje duke shtypur shpejt ADAD gjatë një dyluftimi me sniper.

Drop – Blerja e një arme për një shok ekipi ose lëshimi i tyre gjatë lojës.

Dry peek – Bërja peek e armiqve pa ndonjë mundësi sulmi.

Exit frag – Mundësia për të vrarë pas përfundimit të raundit për të dëmtuar ekonominë e armikut dhe për të hedhur armët e tyre.

EZ – Shkurtim për një “easy game”.

Flank – Kur kundërshtarët përpiqen të vrasin nga prapa.

GG – Shkurtim i “good game”.

GLHF – Shkurtim për “good luck have fun”.

GH – Shkurtim për një “good half”.

NT – Shkurtim për “nice try”.

N1 – Shkurtim i “nice one”.

Fake – Kur bën rush njërën site për të sulmuar anën tjetër.

Grief – Kur një lojtar luan keq me qëllim për të humbur.

Hand Cannon – Një fjalë tjetër për Desert Eagle.

Juan Deag – Marrja e një vrasjeje head-shot me Deagle.

Kobe – Të vrasësh me granatë.

Molly – Shkurtim për molotov ose incendiary.

OT – Shkurtim i fjalës ” overtime “.

Pre-fire – Marrja shënjestër e një këndi të parashikueshëm dhe gjuajtja përpara se armiku të mund të reagojë.

Rekt – Kur armiqtë vrasin një ekip të tërë brenda sekondave të para të raundit.

Smurf – Kur një lojtar me kualifikim të lartë luan në lobby të rangut të ulët.

Strat – Shkurtim i “strategjisë”.

W-Gaming – Kur një lojtar nxiton verbërisht pa kontrolluar cepat. W i referohet butonit të ecjes.

Tilt – Zemërimi pas një rezultati të keq.

Throw – Duke luajtur keq me qëllim.

Volvo – Emri i komunitetit për Valve.

Whiff – Nëse gaboni në një goditje të thjeshtë.

Burimi Gameon