Rritet numri i moshave të mesme në video lojëra

Ndonëse videolojërat janë përhapur për një kohë tani, disa ende e lidhin vetëm me argëtimin e fëmijëve. Megjithatë, të dhënat e reja nga grupi NPD sugjerojnë se numri i lojtarëve të moshës së mesme është rritur me shpejtësi vitet e fundit.

Rritja e moshave të mesme në video lojëra

Të dhënat tregojnë numrin e lojtarëve të video lojërave në SHBA të moshës 45+ që kanë luajtur lojëra në 2018, 2020 dhe 2022, numrat janë përkatësisht 64.9 milionë, 82.9 milionë dhe 87.0 milionë. Ky kërcim nga 2018 në 2020 është rreth një rritje prej 28%, ndërsa hapësira nga 2020 në 2022 është afërsisht një rritje prej 5%.

Tashmë e dimë se pandemia shkaktoi një rritje të madhe të interesit për video lojërat, veçanërisht në muajt e hershëm të bllokimit të vitit 2020. Madje, kjo çoi në shitjen e disa lojërave shumë më tepër se sa pritej, si Animal Crossing: New Horizons. Megjithatë, megjithëse lehtësimi i kufizimeve pandemike ka sjellë një ngadalësim të lehtë në shpenzimet e video lojërave, është mirë të shihet se numri i lojtarëve më të vjetër është ende në rritje.

Le të kuptohemi, kjo rritje nuk duhet të jetë aq befasuese, pasi lojtarët që u rritën gjatë shpërthimit të NES (përgjithësisht të lindur midis 1975 dhe 1980) i janë afruar 45 vjetëve për një kohë tani. Ndërsa gjeneratat e hershme e lojtarëve të konsolave ​​vazhdojnë të plaken, këto shifra ndoshta do të vazhdojnë të rriten edhe më tej.