PlayStation 5 është shitur më shumë se Xbox Series X deri më tani në 2021

Pavarësisht nga fakti se askush nuk mund të marrë duart e tij në një PlayStation 5 tani, konsola e gjeneratës së ardhshme të Sony ka luajtur një blinder deri më tani këtë vit. Sipas një raporti të ri, PlayStation 5 shiti Xbox Series X me më shumë se dyfish në tre muajt e parë të 2021 – edhe pse Nintendo Switch mundi të dy rivalët së bashku.

Kjo është sipas studimit nga firma e të dhënave dhe analizave Ampere Analysis, e cila pretendon se Sony shiti një shumë prej 2.83 milion PlayStation 5 në tremujorin e parë të vitit. E njëjta firmë zbuloi se Xbox Series X dhe Xbox Series S menaxhuan një total prej 1.31 milion në të njëjtën periudhë.

Nintendo shiti 5.86 milion Switch gjatë tremujorit të parë; një 12% rritje krahasuar me TM1 2020.

Është e rëndësishme të theksohet se Microsoft në të vërtetë nuk ka dhënë ndonjë shifër zyrtare për Xbox Series X / S, megjithëse konfirmoi që të ardhurat e pajisjeve u rritën me 232% nga viti në vit, nxitur nga kërkesa për konsolat e gjeneratës së ardhshme. Sony dhe Microsoft kanë probleme furnizimi. Sony është i mendimit që mungesat e PlayStation 5 do të vijnë të paktën në vitin 2022, ndërsa Microsoft pret që furnizimi i tij i shkurtër të paktën deri në qershor 2021. Do të jetë interesante të shihet nëse kjo zhvendos aspak ekuilibrin.

“Si konsolat e reja të Sony dhe Microsoft po vuajnë nga kufizimet e furnizimit dhe disponueshmëria e paparashikueshme. Sony do të jetë i kënaqur që pjesa e saj e tregut PS4 po vazhdon në brezin e ri, por është shumë e vështirë të vlerësosh kërkesën reale në kushtet aktuale të tregut,” shpjegoi analisti i Ampere Analysis Piers Harding-Rolls

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co është një nga prodhuesit më të mëdhenj të gjysmëpërçuesve – një përbërës jetik në të dy konsolat. CEO i kompanisë ka parashikuar që përballja e vështirë e Sony dhe Microsoft në sigurimin e këtyre pjesëve do të jetë një çështje afatgjatë që mund të zgjasë për disa vjet.

“Ne e shohim që kërkesa vazhdon të jetë e lartë. Në 2023, shpresoj se mund të ofrojmë më shumë kapacitet për të mbështetur klientët tanë. Në atë kohë, ne do të fillojmë të shohim paksa ngushtësinë e zinxhirit të furnizimit, ” lexon një deklaratë nga kompania.

Burimi : GAMEON ALBANIA. https://gameon.al/

# aparat# console ps4# console ps5# playstation 5# sony 4k# sony playstation#albagame#albagame albania#best computer#game news#gamers#gaming pc#minecraft#mojang#mrbeast#pc gamerAvengersCaptainamericaSpiderman