A jeni gati? Loja God of War Ragnarok u publikua më shpejt sa e prisnim!

God of War Ragnarök është ndoshta loja më e pritur e vitit 2022. Siç ishte planifikuar nga “Sony” ndodhi që trajleri të publikohej pikërisht në muajin nëntor edhe pse kishte spekulime se kjo lojë do të përfundonte duke u shtyrë për vitin 2023. Por, jo. Pritjes i erdhi fundi.

Tanimë kjo lojë falë “Sony” do të krijojë mundësinë që të jetë sa më e aksesueshme për të gjithë. Që ta bëni lojën tuaj sa më të lehtë dhe që të filloni të luani menjëherë, duhet të aksesoni disa ndryshime.

Risia e vitit 2022 për këtë lojë është se kanë punuar që pjesë e God of War: Ragnarök të jenë thuajse të gjitha moshat. Për ta bërë sa më të lehtë lojën duhet të shkoni tek Settings > Açessibility dhe më pas kaloni në opsionet nën Combat, Navigation & Puzzles dhe Playstyle. Këto seksione do t'ju lejojnë të zvogëloni ndjeshëm nivelin e vështirësisë. Ju mund ta bëni personazhin tuaj të marrë automatikisht artikuj, të shtoni pika kontrolli pasi të keni mposhtur mini-bosët, të shtoni një ndihmë për synimin tuaj, si dhe të ndryshoni shumë opsione të tjera.

Ja si t’i bëni më të lehta “enigmat” e lojës së vitit

Disa e shijojnë historinë dhe luftimin në lojërat e God of War shumë më tepër sesa enigmat që ato kanë brenda. Nëse jeni një nga këto persona, po ju japim këtë ndihmë: Shkoni tek Settings > Gameplay dhe aktivizoni Puzzle Aim Assist dhe Puzzle Time Delay. Kjo do t'ju ndihmojë të gjeni dhe zgjidhni enigmat fare lehtësisht.

God of War: Ragnarök ka një sërë cilësimesh grafike për PS5. Duhet patjetër të luani me këto për të parë se cila ju pëlqen më shumë. Nëse preferoni një lojë më të butë, do të dëshironi të zgjidhni një modalitet me të paktën 60 fps. Nëse preferoni grafikë me cilësi të lartë mbi gjithçka tjetër, mund ta shtyni rezolucionin deri në 4K 2160p.

Kujdes, për një lojë me veprime të shpejta ju duhet tastiera. Kontrolluesi PS5 ka një tastierë me prekje shumë të dobishme që është pak e pashfrytëzuar në shumë lojëra. God of War: Ragnarök ju lejon të hartoni një sërë veprimesh në këtë buton dhe duhet ta shfrytëzoni sa më shumë.

Por si mund ta realizoni këtë?!

Këto opsione mund t'i gjeni te Settings > Remapping Controller > Touch Pad Shortcuts. Fillimisht duhet të ndryshoni opsionin "Touch Pad" për t'iu përshtatur nevojave tuaja. Si parazgjedhje, mund të shtypni anën e majtë të këtij butoni për të shkuar në hartë dhe anën e djathtë për të shkuar te menyja e armëve. Mund ta ndryshoni këtë plan urbanistik për të shtypur për të shkuar në hartë dhe për të mbajtur të shtypur për menunë e armëve ose përdorni butonin ose hartën ose menunë e armëve. Më pas me anë të këtyre konfigurimeve mund të hartoni veprime të dobishme, të tilla si modaliteti Spartan Rage në rrëshqitjet e tastierës me prekje, e cila është më e lehtë për t'u aktivizuar sesa shtypja e butonave L3 dhe R3 në të njëjtën kohë.

 Nëse e keni të vështirë të ndiqni shënuesit e hartës dhe shenjat e tjera të kalimit në këtë lojë, ka një rregull të caktuar i cili gjithashtu do të ndihmojë ata që nuk e shijojnë kohën e kaluar duke shkuar nga një pikë në tjetrën në lojë. Së pari, shkoni te Settings > Açessibility > Playstyle. Ndrysho Ndihmën për përshtypje në Auto ose Auto+. Në të njëjtin seksion, aktivizoni marrjen automatike.  Në fund lëvizni poshtë te Ekrani me kontrast të lartë dhe ndryshoni ngjyrën e shënjimeve të kalimit.

# playstation 5# sony 4k#albagame#game news#gamers