3 mënyra se si të mbani controller-in tuaj në gjendje të mirë

Nëse keni shpenzuar para në një konzolë lojrash, atëherë shanset janë që dëshironi që ajo të jetë gati për tu luajtur sa herë kur ju të doni. Pajisjet elektronike nganjëherë mund të jenë temperamente dhe ato gjithmonë ndalojnë së punuari në kohën më të papërshtatshme.

Sidoqoftë, nëse doni ta mbani konzolën tuaj të funksionojë si duhet, atëherë kujdesja për pajisjet shtesë është e domosdoshme. Mbi të gjitha, ka pak kuptim të ndezni konsolën tuaj për një seri lojrash nëse kontrolluesit tuaj nuk po punojnë. Lajmi i mirë është se kujdesja për ta nuk ka nevojë të jetë e vshtirë dhe disa këshilla të thjeshta mund të ndihmojnë vërtet.

Mbani pastër controller-in tuaj

Mbajtja e pastër e controller-ve të lojërave tona është e domosdoshme, jo vetëm për t’i ndihmuar në mbajtjen e tyre në formë të shkëlqyeshme, por për t’u siguruar që ato nuk bëhen vend për mikrobet. Studimet e fundit kanë treguar se lojërat e konzollave mund të jenë shumë më të ndyra se ç’donjëri prej nesh mund të mendojë.

Për shembull, dorezat e një controller-i PlayStation mund të kenë mbi  73 koloni bakteresh  të cilat mund të përhapen në pjesë të tjera të shtëpisë tuaj.Fshirja e tyre nuk ka një proces specifik, mund të përdorni një pecetë pastrimi ose një leckë pak të lagur për t’i dhënë atijnjë pastrim. Bëni këtë rregullisht dhe veçanërisht kur dikush tjetër ka përdorur controller-in tuaj.

Ruajini siç duhet

Konzolat e lojërave janë mjaft të fuqishme, por nuk ka gjasa të mbijetojnë duke u shkelur ose hedhur nëpër një dhomë. Është e lehtë thjesht t’i lëmë controller-at  tanë në krahun e një karrigeje ose në dyshemenë afër vendit ku ne luajmë në mënyrë që thjesht t’i marrim ato dhe të fillojmë të luajmë përsëri kur të jemi gati. Sidoqoftë, rekomandohet që të investoni në një hapësirë ​​ruajtëse dhe t’i vendosni aty kur të mbaroni. Kjo lë më pak hapsira që të dëmtohen gjthashtu dhe të mos ndoten.

Mos i lejoni të tjerët t’i keqpërdorin ato

Lojërat janë një aktivitet mjaft shoqëror dhe ne sigurisht kemi dëshirë të luajmë me miqtë. Nuk ka asnjë problem me këtë, por sigurohuni që miqtë tuaj të respektojnë pajisjet tuaja po aq sa ju. Controller-at e lojërave nuk janë gjërat më të lira për të blerë dhe ju nuk doni t’i zëvendësoni ato shumë shpesh, thjesht sepse njerëzit e tjerë nuk janë të kujdesshëm me ta.

Kujdesi përkonzolën dhe controller-in tuaj të lojërave njëlloj si gjërat e tjera në shtëpinë tuaj. Mbajtja e tyre e pastër dhe e rregullt është një hap i caktuar për ta realizuar këtë. Vendosja e gjërave siç duhet kur të keni mbaruar do të parandalojë dëmtimin e tyre dhe gjithashtu do të thotë që ju e dini saktësisht se ku mund t’i gjeni kur të keni nevojë për to.

Burimi GAMEON

# aparat# console ps4# console ps5# playstation 5# sony 4k# sony playstation#albagame#albagame albania#best computer#game news#gamers#gaming pc