CSGO gjykohet si loja më relaksuese esport

Relaksimi me Counter-Strike: Global Offensive mund të tingëllojë e çuditshme, por studimet ​​provjonë se është një opsion i vlefshëm. Kërkimet shkencore kanë zbuluar se CSGO është sporti kryesor më relaksues për të luajtur.

Ndërsa rrahjet e zemrës së lojtarëve u rritën gjatë momenteve kyçe të ndeshjes, studiuesit zbuluan se rrahjet e zemrës së lojtarëve u ul ndjeshëm pasi luanin një ndeshje. Kjo është për shkak të një sërë faktorësh duke përfshirë ritmin e ngadaltë të CSGO dhe kohën e shpeshtë joproduktive.

Studimi i pavarur ishte një sipërmarrje e përbashkët midis operatorit të basteve BetVictor dhe Universitetit të Leeds. Studimi gjurmoi rrahjet e zemrës së 32 lojtarëve teksa luanin katër lojëra të ndryshme: Apex Legends, PUBG: Battlegrounds, Call of Duty: Warzone dhe CSGO. Shkencëtarët më pas ekzaminuan rrahjet e zemrës së lojtarëve para, gjatë dhe pas seancave të tyre të lojërave.

CSGO pa rënien më të madhe të rrahjeve të zemrës midis katër titujve të esports. Lojtarët filluan me një rrahje zemre prej 79.5 dhe përfunduan me një mesatare prej 77. Kjo mund të mos duket e rëndësishme, por çdo lojë tjetër në fakt rriti rrahjet e zemrës së lojtarëve të tyre para dhe pas lojës. Apex Legends rriti rrahjet e zemrës me pothuajse tre rrahje në minutë edhe pas përfundimit të lojës.

Studiuesit deklaruan disa arsye pse CSGO është esporti më relaksues. Çdo raund fillon me një periudhë të gjatë blerjeje, e cila prezanton një model të rregullt dhe u jep lojtarëve një shans për t’u qetësuar. Ndeshjet e CSGO gjithashtu marrin shumë kohë në krahasim me titujt e tjerë. Tactical shooter i Valve gjithashtu ka raste kur lojtari nuk është në ndonjë rrezik të menjëhershëm. Në Battle Royales, lojtarët duhet të jenë vazhdimisht në vëzhgim për lojtarët e armikut.

Burimi GAMEON.AL

https://gameon.al/esports/csgo-relax-esport/