Call of Duty: Black Ops Cold War Preview

COD: Black Ops Cold War beta është duke vazhduar dhe po vazhdon të zgjerohet

Për 15 vitet e fundit, ekskluziviteti Call of Duty ka lëshuar një lojë çdo vit pa dështuar. Vitin e kaluar u përpoq të rinovonte veten duke rindezur Call of Duty 4 në formën e Call of Duty: Modern Warfare. Loja u prit me vlerësime kritike, dhe Activision po kthehet në atë pus duke rindezur një tjetër hyrje klasike në daljen e këtij viti, Call of Duty: Black Ops Cold War.

Black Ops origjinal i lëshuar në 2010 ishte një nga titujt më të dashur të serisë, duke kombinuar një rrëfim tërheqës të Cold War narrative me Call of Duty 4 revised multiplayer systems. Me daljen e Call of Duty: Black Ops Cold War, loja do të përpiqet të ndërtojë mbi sistemet e krijuara nga Modern Warfare dhe të përmirësojë disa nga mangësit.

Ndërsa Call of Duty: Black Ops Cold War’s controversial campaign dhe zombies mode janë ende mistere, Early Access Beta në PlayStation 4 nuk është. Beta është ende në vazhdim dhe do të lëshojë mënyra të reja javën tjetër kur të bëhet plotësisht e hapur, kështu që përshtypjet e mëposhtme do të azhurnohen në përputhje me rrethanat, por ka ende shumë për të trreguar.

Që në fillim është e qartë se multiplayer i Black Ops Cold War është një kthim në strukturën klasike të ringjallur nga Modern Warfare të vitit të kaluar. Nuk ka super fuqi, specialistë ose ecje ne mur; vetëm të shtëna të thjeshta, pa frills. Loadouts gjithashtu imitojnë Modern Warfare, duke hedhur poshtë sistemin Pick 10 të lojërave të mëparshme Black Ops në favor të një qasjeje të efektshme ku lojtarët zgjedhin përfitime dhe sende nga kategoritë e përcaktuara. Sistemi është i ngjashëm me Modern Warfare edhe pse Gunsmith është thelluar kështu që lojtarët tani mund të shohin se si çdo attachment ndikon në statistika. Nga gameplay bazë te customization options, Black Ops Cold War është e parashikueshme, siç mund të pritet.

Një fushë ku shkëlqen Black Ops Cold War, të paktën në lojën e hershme, është ekuilibri. Ashtu si lojërat më të mira te Call of Duty, perks, equipment, dhe streaks bëjnë një punë të shkëlqyeshme për të plotësuar dhe kundërshtuar njëra-tjetrën. Për shembull, Field Mic, një azhurnim i ri i fushës, shkon në mënyrë të përsosur me përfitimin e Paranoia pasi lejon lojtarët të mbulojnë krahet e tyre me një mikrofon, duke njoftuar lojtarin për afrimin e armiqve. Sidoqoftë, si pajisjet e tjera, mikrofoni mund të dallohet përmes mureve nga Engineer perk, duke dhënë potencialisht vendndodhjen e tyre të saktë.

Sistemi i ri i Black Ops Cold War scorestreak system promovon këtë ekuilibër pa hequr dorë nga aftësitë individuale. Disa lojtarë shprehën shqetësimin se sistemi, i cili thekson score over kills dhe carries overs after death, do të shpërblejë lojtarët e këqij, por, pasi të keni kaluar kohë ne lojë, nuk është kështu. Scorestreaks kërkojnë rezultate të larta për tu zhbllokuar, ata që i marrin i meritojnë ato dhe vrasja e shumë armiqve në një jetë siguron rritje të konsiderueshme të pikëve që e bën procesin më të lehtë. Ata që dominuan më parë ende dominojnë tani, por lojtarët më pak të aftë që kontribuojnë në ekipin e tyre tani shpërblehen gjithashtu si duhet. 

Janë pesë mënyra lojërash që ofrohen gjatë fundjavës së parë të beta-s, por vetëm dy prej tyre janë të reja. E para, Combined Arms, është një variant i mënyrës që dyfishon madhësitë e ekipit nga 6 në 12, megjithëse vetëm Combined Arms: Domination dhe Assault aktualisht mund të luhen. Modaliteti tjetër i ri është VIP Escort, një mënyrë ku një ekip përpiqet të shoqërojë një lojtar në një pikë extraction, ndërsa ekipi tjetër përpiqet të vrasë lojtarin në fjalë. Ky mod nuk ka respawns dhe lojtarët duhet të ekzekutohen në mënyrë që të vriten, kështu që kërkon disa planifikime taktike. VIP Escort ngjan shumë si Search and Destroy, por me njerëz sesa dhe jo me bomba.

Por kjo është gjithcka që dimë përsa i përket betas që është lëshuar deri më tani. Shumë gjëra të reja do të vinë sëshpejti dhe pritet që të lëshohen harta të reja dhe zombie mods. Deri më tani gjithcka eshte pëlqyer nga lojtarët dhe fansat e Call of Duty. Treyarch ka bër një punë të shkëlqyer duke e balancuar lojën dhe gjithashtu duke e bër ate sa më sfiduese. Javet e ardhëshme do të kemi më shumë info rreth Call of Duty Black Ops Cold War.

Burimi : GAMEON ALBANIA. https://gameon.al/

# console ps4# console ps5# playstation 5# sony 4k# sony playstation#albagame#albagame albania#game news#gamers#gaming pc#pc gamer